"ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ"

3 Απρ 2012

Αποστολή της Eκκλησίας της Κρήτης με προορισμό την Μόσχα


Ξεκίνησε η αποστολή της Eκκλησίας της Κρήτης με προορισμό την Μόσχα όπου και θα πάρει μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές Eκθέσεις για τον Θρησκευτικό Τουρισμό προβάλλοντας  τόσο τα μνημεία του νησιού μας όσο και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Κρήτης, στοχεύοντας σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη που είναι αυτή των Ρώσων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φέτος θα έχουμε μια αύξηση στις αφίξεις Ρώσων τουριστών κατά 37 % γεγονός που σαφώς και συμβάλλει στο κομμάτι της ανάπτυξης στο νησί.   Επικεφαλής της αποστολής είναι ο αρχιμ.  Τίτος Ταμπακάκης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής του Θρησκευτικού Τουρισμού  της Εκκλησίας της Κρήτης. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κρήτη πάντα με τις ευλογίες της αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος  Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και μεταβαίνουμε στην Μόσχα» είπε ο π. Τίτος.
Η Εκκλησία της Κρήτης εδώ και μερικά χρόνια έχει συστήσει Συνοδική Επιτροπή για τον Θρησκευτικό Τουρισμό της οποίας πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας κα Χερρονήσου κ. Νεκτάριος. Στόχος αυτής της επιτροπής είναι η τόσο η προώθηση του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού στη μεγαλόνησο σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού όσο και η ανάδειξη κα προβολή της ορθόδοξης παράδοσης όπως  αυτή διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες.
 Η Εκκλησία Κρήτης για πρώτη φορά συμμετέχει στην έκθεση «ΙΤΜ -INTOURMARKET 2012», πρώτη κατά ημερολογιακή σειρά, αμέσως μετά ακολουθεί η «ΜΙΤΤ 2012»,  απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού και το 2011 προσέλκυσε 1.230 εταιρίες απ’ όλη την Ρωσία, ενώ συμμετείχαν σε αυτήν παραπάνω από 138 χώρες και την επεσκέφθησαν 90.000 επαγγελματίες. Την Εκκλησία της Κρήτης θα αντιπροσωπεύσει 4μελη αντιπροσωπεία σε διεθνή έκθεση και θα βρίσκεται συγκροτημένα στο ελληνικό περίπτερο στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου « CROCUS ΕΧPO » και θα συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της παρουσίας της εκεί.
Σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί στα ρώσικα Μ.Μ.Ε για να παρουσιαστούν τα θρησκευτικά-προσκυνηματικά μνημεία της χώρας μας. Στις επαφές με μεγάλους και εξειδικευμένους στον Θρησκευτικό-Προσκυνηματικό Τουρισμό tour-operators και σε συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, εκκλησιαστικούς και τουριστικούς φορείς.
Στο περίπτερο του ΕΟΤ όπου θα φιλοξενηθεί η Κρητική αποστολή θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την προβολή του Θρησκευτικού Τουρισμού όπου και θα δίνεται όλο το υλικό, έντυπο και ψηφιακό, που έχει στην διάθεση της η τοπική μας Εκκλησία το οποίο ήδη είναι μεταφρασμένο στην Ρώσικη γλώσσα. «Ξεκινάμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας σαν εκκλησία της Κρήτης και θα βρεθούμε πλήρως οργανωμένα σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική έκθεση στο εξωτερικό ώστε να προβάλουμε την μαρτυρία της πίστεως  και της Κρητικής μας παραδόσεως και να αναδείξουμε όλα μας τα μνημεία όπως αυτά έχουν συγκροτηθεί κατά τους αιώνες στην μεγαλόνησό μας. Πηγαίνουμε με τις καλύτερες προοπτικές και πραγματικά περιμένουμε πολλά από την συγκεκριμένη έκθεση στην οποία θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να προβάλουμε τις παραδόσεις μας, την φιλοξενία μας και την απέραντη αγάπη μας» είπε ακόμα τονίζοντας ότι σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης όσο και με τους κατά τόπους Δήμους γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης και στήριξης του Θρησκευτικού τουρισμού που μπορεί να φέρει στον τόπο μας πολλά και οικονομικά και πνευματικά οφέλη.
Στην αποστολή ακόμα συμμετέχουν ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μαμάκης ως σχολικός σύμβουλος και σύμβουλος εκπαίδευσης του Νομού, ο κ. Κώστα Γιαπιτζόγλου αρχαιολόγος και ο κ. Κώστας Κενανίδης, διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.
Η αποστολή της Εκκλησίας της Κρήτης θα επιστρέψει της ερχόμενη Πέμπτη έχοντας πάρει μέρος όλες τις επόμενες μέρες σε πολλές συναντήσεις με φορείς και οργανισμούς τουρισμού, συναντήσεις που έχει προγραμματίσει το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τπουρισμού, τόσο από την Ρωσία όσο και από άλλα κράτη μέλη που θα συμμετέχουν στην συγκεκριμένη Έκθεση.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ