"ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ"

3 Απρ 2012

Έκθεση Τουρισμού - Μόσχα 2012


Ιδιαίτερα ικανοποιητική χαρακτηρίζει την 1η παρουσία της Eκκλησίας της Κρήτης στις τουριστικές εκθέσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στην Μόσχα ο αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Γραμμα­τέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας Κρήτης, αμέσως μετά την επιστροφή  της Κρητικής αποστολής από την παγωμένη ρωσική πόλη.


Ήταν η πρώτη φορά που οργανωμένα η Εκκλησία της Κρήτης έλαβε μέρος σε δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις που κάθε χρόνο γίνονται στην Μόσχα, εστιάζοντας την προβολή στο κομμάτι της ανάπτυξης και της τόνωσης του Θρησκευτικού Τουρισμού.  «Επιστρέφουμε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι από το ταξίδι μας αυτό, κάναμε πολύ σωστές, σοβαρές και σημαντικές επαφές όπως αυτή με το Πατριαρχείο της Μόσχας με τον Επίσκοπο Ποντόλσκ Τύχωνα υπεύθυνο επί των Οικονομικών του Πατριαρχείου Μόσχας. Αποφασίσαμε να πραγματοποιηθούν διμερείς επαφές μεταξύ των Εκκλησιών  μας, ώστε να συνεργαστούμε πιο στενά και να προωθήσουμε τον Εκκλησιαστικό – Θρησκευτικό Τουρισμό. Στόχος μας είναι να διαφημίσουμε όσο τον δυνατόν πιο ολοκληρωμένα το νησί μας στην Ρωσία  από την στιγμή που όπως έμπρακτα νοιώσαμε και εμείς όλες τις μέρες που βρισκόμασταν στην Μόσχα, οι Ρώσοι αγαπούν πάρα πολύ την χώρα μας και ιδιαιτέρως την Κρήτη μας,  είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής μας Εκκλησίας.
Τόνισε επίσης ότι από το περίπτερο της Εκκλησίας της Κρήτης πέρασαν εκατοντάδες απλοί πολίτες σαν επισκέπτες και αρκετοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων ενώ και η συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Προξενείο βοήθησε πολύ την προβολή της συγκεκριμένης προσπάθειας στα μέσα ενημέρωσης της χώρας και όχι μόνο. 
Ταυτόχρονα με την προσπάθεια της προβολής των μνημείων της Κρήτης τα μέλη της αποστολής της Κρητικής Εκκλησίας υπερασπίστηκαν και τα δίκαια της χώρας στην προσπάθεια τους για να μεταπείσουν τους Ρώσους πολίτες ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι έτσι όπως τα προβάλουν κάποια μέσα ενημέρωσης. «Δεν κουραστήκαμε καθόλου να μιλάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις με τους επισκέπτες που έδειχναν να τους απασχολεί η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας και που αμφισβητούσαν την ηρεμία και την ομαλότητα στην καθημερινότητα μας. Μεταφέραμε με τον καλύτερο πιστεύουμε τρόπο το μήνυμα της ασφαλούς ζωής στην χώρα μας και της ασύγκριτης φιλοξενίας που δείχνουμε στους επισκέπτες μας. Κάναμε εκτενείς αναφορές ότι όλα όσα ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και μάλιστα τους είπαμε ότι όταν με το καλό έρθουν στην χώρα μας θα το διαπιστώσουν μόνοι τους».
 Εν τω μεταξύ στις εκθέσεις που πείρε μέρος η αποστολή της Κρητικής Εκκλησίας γίνονταν ουσιαστικές προσπάθειες προβολής των ορθοδόξων μνημείων της Κρήτης γεγονός που ήδη γνωρίζει μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας. «Αγαπούν πάρα πολύ την Κρήτη και ζητούν διακαώς να την επισκεφτούν. Θέλουν κάτι το γνήσιο, πέρα από τον ήλιο και την θάλασσα που μπορούν να βρουν και αλλού, επιθυμούν αν πηγαίνουν σε χώρες που έχουν σχέση με τις βυζαντινές ρίζες τους, τις αυτοκρατορικές ρίζες του Βυζαντίου, γιατί από τις ρίζες αυτές έχουν πάρει την παράδοση τους και από εκεί ασπάστηκαν τον χριστιανισμό και σωστά έχουν την εντύπωση ότι πρέπει να διατηρήσουν την κουλτούρα αυτή που προήλθε από τον Ελληνισμό», είπε και διευκρίνισε ότι πέρα από την προβολή του Θρησκευτικού Τουρισμού σαφώς προβλήθηκε και η Κρήτη γεγονός που θα συνδράμει στην ανάπτυξη του νησιού.
Τα αποτελέσματα από τις επαφές και τις συναντήσεις που έγιναν στην Μόσχα, είπε τέλος ο π. Τίτος θα δείξουν άμεσα τους καρπούς τους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ  


Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες από την Έκθεση τουρισμού στο Μενού "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ"